Da norske Hilde møtte greske Kostas var det akkurat som om to hjerter sa “pang”. I dag deler de ikke bare lidenskapen til hverandre, men også til gresk mat. Med Kalimera håper de at flere blir bitt av den smakfulle basillen.

Fredag 24.mars åpner det gresk-norske paret dørene til det som de vil beskrive som en åpenbaring til matlystne nordmenn; gresk delikatessebutikk med sunne og naturlige råvarer på menyen.

Her kan du få herlige middags- og lunsjretter servert ute eller innendørs.

Byr på en god morgen

Kalimera eller ”god morgen” skal butikken hete, og som navnet tilsier skal det å ta seg turen innom forretningen til det glade paret oppleves som den perfekte starten på morgenen.

Spesielt for nordmenn som gjerne lever hektiske liv.

– Når du kommer til oss skal du føle den samme avslappende atmosfæren som i Hellas. Med produktene og rettene våre vil du nyte kjente og greske produkter som fetaost og oliven, men også oppdage nye og fantastiske smaker som du kanskje ikke visste fantes, forteller Hilde.

Starten på kjærlighetsvisa

Paret, Hilde Marie Siati og Konstantinos Siatis (bedre kjent som Kostas), møtte hverandre for første gang i Oslo. Da hadde allerede Kostas bodd i hovedstaden i to år.

Etter at to bankende hjerter fant hverandre, var ikke veien til alteret altfor lang. Det skulle heller ikke gå lang tid før ideen om å skape den greske delikatessebutikken ble satt ut i livet.

– Vi har begge funnet gleden i godt mat. Dessuten har vi et naturlig et sterkt forhold til Hellas og til gresk mat. Vi følte at dette også var en perfekt kombinasjon i og med at jeg er norsk og vet hva som passer våre ganer, mens Kostas er født og vokst opp i det landet vi representerer med Kalimera, forteller Hilde.

Greske Kostas og norske Hilde driver Kalimera sammen på Rortunet

Det naturlige

Lidenskapen og kjærligheten de har funnet til den greske maten gjør dem også sikre på at nordmenn vil omfavne konseptet.

Spesielt fordi folk er opptatte av å spise sunt, også gjerne økologisk og ren mat.

– Alle våre produkter er naturlige råvarer som er fulle av vitaminer. Vi følger strenge EU-krav, og alle våre leverandører innehar sertifikater som Mattilsynet i Norge krever.

I butikken til paret vil du blant annet kunne finne greske produkter som ulike typer olivenolje, oliven, greske pølser, pålegg.

I tillegg til de fleste typer greske oster som fetaost og graviera, sjømat, smør fra greit, ekte tradisjonell youghurt og iskrem fra buffalo-okser. Dette er bare noen av de mange godbitene paret kan by på.

Noe for enhver

Med et variert utvalg av middags- og lunsjretter på menyen, håper Kostas og Hilde at de har noe til enhver gane og lommebok.

– Det vi ønsker å skape er et lite Hellas på Rortunet hvor du finner de samme matvarene som du ville gjort om du tok deg turen ned dit. For de som venter på at middagen deres skal tilberedes, kan vi tilby smakfulle forretter. Samtidig som at vi kan by på smaksprøver fra ferskvaredisken vår.

– Hvilket forhold ønsker dere at kundene skal få til dere?

– Vi vil at kundene skal bli våre venner. Med dem ønsker vi å dele våre egne oppskrifter, og tipse om gode måter til hvordan de for eksempel kan tilberede lam. Rundt påsketider skal vi også åpne for uteservering.

Med en velfylt butikk, ferskvaredisk og to mennesker som ønsker å gi deg som kunde den beste handleopplevelsen, skal Kalimera alt i alt være et avslappende sted som skal lokke frem den greske kokken i deg.

– Det skal være et avslappende og inspirerende sted du kan handle dine ferske og greske matvarer i. Vi har på en måte samlet det beste fra Norge og Hellas, og dette er en suksessoppskrift vi har stor tro på.

Norske Hilde og greske Kostas legger hele sjelen sin i konseptet Kalimera