Fyll huset med lettstelte grønne planter for en billig penge!

 

Grønne planter har mange gode egenskaper. De er både dekorative og bra for innemiljøet, og så er de veldig lettstelte. Du trenger ikke å ha «grønne fingre» for å få frodige planter. Med litt gjødsel i vekstperioden og en dusj en gang imellom, vil plantene klare seg godt i stuen. Den største faren er kanskje at vi vanner for mye og at plantene derfor blir stående med røttene i vann. Husk derfor å helle av overflødig vann etter vanning.

 

2 areca 3 beaucarnea-maya-palm

 

Stelletips:

  • Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann. Grønne planter setter pris på en jevnlig dusj med sprayflaske. Tørk gjerne støv av de med jevne mellomrom også.

  • Lys: Skjermes fra intens solstek på sommeren, og tåler en noe skyggefull plassering

  • Temperatur: Grønne planter bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.

  • Gjødsel: Grønne planter har et beskjedent krav til gjødsel, bruk svak dosering spesielt i vinterhalvåret. Bruk gjerne næring som er spesielt beregnet for grønne planter.

  • Når potten begynner å bli for liten bør de plantes over til en litt større potte for å kunne fortsette å trives og utvikles. En større potte gir større tilgang på vann og næring så planten ikke trenger tilsyn fullt så ofte.

 

Akkurat nå har vi 50 % på et stort utvalg grønne planter hos Mester Grønn, så da har du en ekstra god grunn til å fylle huset!
Tilbudet gjelder merkede varer ut uke 5 så langt beholdningen rekker.