«Jeg tror ungdom vet best hva ungdom vil.»

Søndag 13. august braker det løs med sommerfest på Rortunet, et initiativ ledet av unge ambisiøse. Vi tok en prat med Kristoffer Dahl Vollan fra arrangør VF Media om arrangementet og ung drivkraft i Slemmestad.

Skape litt liv

– Det var ikke så mye som skjedde. Det var veldig stille, forteller Vollan.

Han og resten av VF Media, som står for sommerfesten, synes det var synd at det var så lite som skjedde rundt ungdomskulturen i Røyken.

-Hele ideen kom fra at vi måtte legge mer til rette for å rekruttere flere medlemmer, i tillegg til å skape litt liv i Slemmestad hvor det vanligvis ikke skjer så mye.

Vollan forteller videre at -vi er jo en ungdomsbedrift, så vi får lagt til rette for at vi får tatt kurs i fler-kamera produksjon, og det er spennende.

VF Media fokuserer på at ungdom skal lære gjennom kreative prosjekter, og ønsker å skape en sosial arena for unge.

-Vi skal streame på nett, så en kan se hva som skjer selv om en ikke har mulighet til å møte opp.

Kristoffer Slemmestad Sommerfest 2017

Kristoffer Dahl Vollan bidrar til at det skjer ting i Slemmestad.

Laget av ungdom for andre ungdom.

Selv om Kristoffer Vollan og resten av arrangørene er unge ble fokuset raskt større enn ungdom.

-Vi så fort at det ble bedre om det var mer åpent for flere, slik at vi lager et familiearrangement. Det blir ganske stort, jeg liker å kalle det en festival fordi det er ikke bare ting som skjer på scenen, det er liksom mer leker og andre aktiviteter. Du kan gå innom boder å kjøpe ting, det blir mye aktivitet som skjer der.

Unge arrangører

Sommerfesten har vokst til et familiearrangement er det ikke tvil om at ungdom står i fokus. På scenen kommer lokale talenter til å vise seg frem, og nesten hele arrangør-teamet er unge lovende.

-Det som er gøy er at det er ingen voksene som er involvert i dette her, forteller Kristoffer, og legger til at de får litt hjelp med økonomien. -Det er bare ungdom som driver det, og det er ikke noen voksene som gjør noen avtaler eller noe. Det er noe av det mest unike med dette, at det skal være såpass ungdomsstyrt. Jeg tror ungdom vet best hva ungdom vil.

UKM talent

På scenen kommer flere unge låtskrivere til å opptre, mange kjent fra UKM i Røyken. Selv gleder Vollan seg mest til å se 14 årsgamle Iselin Leine.

-Hun uttrykker seg på en måte som ikke mange låtskrivere gjør på den alderen der.

Utfordringer

Sommerfesten blir en viktig arena for ung kultur å vise hva de duger til, både på og bak scenen, men det er ikke fritt for at det er utfordrende å få i gang et slikt arrangement.

-Hovedproblemet med å arrangere en gratis konsert for Slemmestad som ungdom er jo at vi er ungdom og det av og til er vanskelig å få tillit. Kanskje spesielt i forhold til økonomi og sponsorer er det vanskelig.

Men det finnes også gode støttespillere.

-Rortunet har vist ekstremt tillit og bidrar med kjempe mye, ikke bare med lokalet, men også ting vi kanskje ikke hadde tenkt på. Det er en del ting vi ikke hadde klart uten dem, bare det å ha strøm krever jo en del.

Kristoffer oppfordrer alle som har mulighet til å komme å være med på festen på Søndag.

Det er ikke ofte det skjer sånne ting i Slemmestad, og det er jo en god mulighet for å få med seg den lokale kulturen vi har her i Røyken.

Sommerfesten arrangeres Søndag 13. august fra 19:00 til 22:30 ved Rortunet. Det blir gratis konsert, grilling og andre aktiviteter.

Les alt om Sommerfesten her