Detox er i vinden for tiden, men i en jungel av ulike råd og kurer kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det behøver ikke være så vanskelig, og noe så enkelt som en deilig sitron is-te kan være både forfriskende og rensende for kroppen etter uker med grillmat i sommervarmen.

Men først av alt.. hva er egentlig detox?

I vår moderne hverdag får vi i oss mye stoffer vi ikke fikk i oss for bare 40-50 år siden. Konserveringsmidler, tilsetningsstoffer og kjemikalier fra matproduksjon er blitt en naturlig del av vårt kosthold. Nettopp fordi vi får i oss flere kunstige stoffer enn før kan detox være med på å rengjøre kroppen fra giftstoffer, gi oss en frisk ny start og ta vare på de indre organene våre. Noen går «all in» med strenge detox-kurer, men dersom du ønsker en både enkel og ikke minst velsmakende variant bør du lese videre.

Iste detox tea-toe rortunet

Oppskrift detox is-te med sitronsmak

Dette trenger du

1 stor karaffel
2 liter vann
3 te-poser Pukka Detox with Lemon
2-3 ss honning/agavesirup
1/2 stk sitron
noen mynteblader

Slik gjør du

Kok opp en liter vann, ha i te-posene og la trekke i 10-15 minutter. Rør inn søtning og sitronsaft. Bland til alt har løst seg opp. Hell i en karaffel eller mugge, og ha i resten av vannet – det skal være iskaldt. Sett så dette i kjøleskapet til alt er kaldt. Skjær sitronen i skiver og pynt med mynteblader. Serveres med isbiter. Nam!

Detox Rortunet

Pukka Detox – eller «tea-tox» om du vil renser kroppen for giftstoffer og gir deg en kickstart på en friskere hverdag. Pris: 59,-

Gode resultater

Monica ved SunKost Rortunet har selv testet Pukka som detox, og var fornøyd med resultatet.

-Dette er en god måte å rense kroppen på. Jeg selv drakk teen som vanlig te, og ved siden av et sunt kosthold i en uke, forteller hun.

Ved å drikke teen samtidig som man er påpasselig med å ikke innta mat med kunstige tilsetningsstoffer vil du gjøre kroppen din en rensende tjeneste. Drikk teen som iste, eller varm om du foretrekker det. Ta den som en rensekur over en uke, med 4-5 kopper dagen, eller gjør ta deg en kopp i ny og ne når det passer deg.

Ta gjerne turen innom Monica på Rortunet for gode tips til hvordan du gjøre hverdagen din litt sunnere.