Nå har Mester Grønn et ekstra stort utvalg vakre orkidéer med super kvalitet, og alle er på tilbud!

Synes du de er vanskelige å stelle?
Her får du noen gode tips.

Når du kjøper en orkidé er det viktig å velge en som er frisk og sterk.
En orkidé med god kvalitet skal ha:

 • Friske, grønne og saftspente blader og røtter
 • Godt med knopper og en del utsprungne blomster.

Kjøper du en orkidé hos Mester Grønn kjøper du et fantastisk produkt det ligger masse omtanke og stell bak. Før en Phalaenopsis orkidé når en av våre butikker har den stått i et gartneri i minimum 2 år. Våre dyktige gartnere har gitt orkidéen optimale dyrkningsforhold, og unngår å sprengdyrke de frem. Det gjør at du kan ha glede av orkidéen lenger.

Men etter en stund kan det allikevel være at orkidéen forsøker å fortelle deg at den ikke trives så godt. Her er noen tegn du kan følge med på og hva du bør gjøre.

 1. Blomsterknoppene faller av
  Orkideer trives best i over 20 varmegrader. Er det kaldere enn 12-15 grader mister den gjerne blomsterknoppene. Pass på å få orkideen godt innpakket når du kjøper den, slik at den ikke blir utsatt for kald luft på vei hjem. Husk også å flytte orkideen litt unna dersom du lufter på vår, høst og vinterstid, slik at det ikke kommer kald trekk på planten.

Selv om orkideen liker å ha det varmt og godt, så er den ikke så begeistret for å stå rett over en panelovn, eller i nærheten av varmepumpen. Dette fordi slike varmekilder gjør luften tørr. Da kan den også slippe blomsterknoppene.

 1. Slappe blomster og blader
  Slappe blomster som henger med nebbet betyr ofte at den får for lite vann. Prøv å sette orkidéen i lunket vann over natten så den får tid til å trekke seg skikkelig opp.

Glem det du har hørt om at orkideer kun trenger et eggeglass vann i ny og ned. Det er feil. Orkidéer er tropiske skapninger og trives best når det er varmt og fuktig. For å unngå slappe blomster og blader bør du gi orkideen din en ordentlig gjennomvanning 1-2 ganger i uken. Dypp gjerne potten i lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvåt. Alternativt kan du ha den under rennende vann i springen. Husk å helle av overflødig vann – de fleste orkideer liker ikke å stå med røttene i vann. Årsaken til at orkidéer trenger å vannes grundig og ofte er fordi de står i bark, og bark har ikke mulighet til å holde på fuktighet slik jord har.

Husk at orkideer egentlig hører hjemme i regnskogen, så de blir veldig fornøyde om du gir bladene en dusj med sprayflaske av og til.

 1. Bladene blir gule
  Gule blader kommer rett og slett av overvanning. Ta en titt nedi potta; ligger det vann i bunnen? Hell det bort.
 2. Røttene skrumper inn
  Et sikkert tegn på at orkidéen trives er at den har store fine luftrøtter. Skrumper luftrøttene inn og blir tørre så har orkideen din fått for lite fuktighet. Orkidérøttene liker også lys, så bruk gjerne en gjennomsiktig eller frostet blomsterpotte.
 3. Sorte og hvite flekker på bladene
  Orkideen trives på en lys plass, men den er ikke så begeistret for direkte sol. Står orkideen i et solrikt vindu, får den lett svimerker på bladene. Slike flekker er gjerne sorte med hvitt i midten, eller store og hvite med svartbrun kant rundt.

Vil du ha orkideen i vinduskarmen, kan det derfor være smartere å sette den i et vindu som vender mot øst eller vest i sommerhalvåret, fremfor mot sør der solen er sterkest. Om vinteren bør du plassere orkidéen i et sydvent vindu slik at den får nok lys.

Mørke grønne blader kan indikere for lite lys og lyse grønne blader kan indikere for mye lys.

Akkurat nå har Mester Grønn et ekstra stort utvalg vakre orkidéer med super kvalitet, og alle er på tilbud!